GencL!q Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

GencL!q Forum

Sitemize Hoş Geldiniz İyi Vakit Geçirmeniz Dileklerimizle...
 
AnasayfaKapıLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 İrmik Helvası

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
GencL!q
/*****GençL!q*****/
/*****GençL!q*****/
GencL!q


Mesaj Sayısı : 146
Yaş : 30
Nerden : Hatay/Reyhanlı
Kayıt tarihi : 11/08/08

İrmik Helvası Empty
MesajKonu: İrmik Helvası   İrmik Helvası Icon_minitimeSalı Ağus. 12, 2008 4:53 pm

Malzemeler:

- 250gr. İri irmik (yaklaşık 1 su bardagi +1/4 su bardağı kadar)
- 125gr. Tereyağı veya margarin (1 çubuk)
- 2-3 yemek kaşığı cam fıstığı
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı tozşeker

Yapılısı:

- Önce fıstıkları ufakça bir teflon tavada (yâda normal tavada olabilir) orta ila kısık ateş arasında tavayı ara sıra sallayıp fıstıkların çevrilmesini sağlayarak yavaşça pembeleşene kadar kavurun. Başından ayrılmayın, aşırı kavrulabilirler. Bu şekilde fıstıkları önceden kavurarak helvanızda iyi kavrulmuş ve tadı çıkmış cam fıstıkları elde etmiş olursunuz.
- Bir tencerede 2 bardak suyu kaynamaya bırakın. Ayrı bir kasede sekerinizi ölçüp hazır tutun.
- Yağı genişçe bir tavada eritip kavrulmuş fıstıkları ve irmiği içine dökerek hafif ateşte tahta kaşıkla kavurun. Yine bu işlemdede irmiğin birden kavrulup yanmamasına dikkat edin. İyice kavrulup rengi koyulaşana, yağını dışarı salip irmiğin kokusu duyulana kadar karıştırarak kavurmaya devam edin.
- Tavanın altını kapatıp kaynayan suyu dikkatlice dökerek karıştırın. Altını tekrar açıp bir iki dakika piştikten sonra sekerini ilave edin. Arada karıştırarak suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp 15-20 dakika dinlendirdikten sonra helvanız servise hazırdır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://gencliq.ace.st
 
İrmik Helvası
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
GencL!q Forum  :: Diğerleri :: Bayanlara Özel-
Buraya geçin: