Malzeme :
4 yumurta
1.5 su b.esmer toz şeker
1 su b.sıvıyağ
1 su b.süt
2.5 su b.un
1 avuç ceviz
2 adet havuç
1 p.kabartma tozu
1 tatlı k.tarçın
sosu için:
1 su b.süt
1 muz
1 çay b.toz şeker
1 tatlı k.nişasta
1 çorba k.un
1 tatlı k.vanilya şekeri
Hazırlanışı :
Yumurtalar karıştırma kabın alınarak çırpılır. Üzerine şeker ilave edilerek iyice köpürtülür. Köpürecek kıvama gelince üzerine rendelenmiş havuç, süt, sıvıyağ ve tarçın konularak biraz çırpılır. Daha sonra un ve kabartma tozu ilave edilerek hamur elde edilir.
Kek kalıbı teryağı ile yağlanır. Kalıbın tabanı doğrayıcıdan geçirilmiş ceviz ile kaplanarak hamur üzerine dökülür.170 derecelik fırında pişirilir.
Sosu için; Tencereye süt alınır. İçine şeker, un, vanilya, rendelenmiş muz ve nişasta alınarak kısık ateşte pişirilir. Kek pişince ılık halde üzerine dökülerek servis yapılır.