Malzeme :
4.5 su b. un
yarım p. margarin
1 çay b. ayçiçek yağı
yarım p. yaşmaya
1 çay b. irmik
2 yumurta
1 su b. hindistan cevizi
1 p. kabartma tozu
1 su b. su
limon kabuğu rendesi
İç malzemesi için:
1 su b. tozfındık
2 çorba k. pudra şekeri
1 yumurta beyazı
Kaymağı için:
1 çay b. süt
1 çorba k. irmik
Üzeri için:
tane fındık
Şerbeti için:
4.5 su b. tozşeker
4.5 su b. su
yarım limon
Hazırlanışı :
Tatlının hamuru için karıştırma kabına unu alın. Ortasına havuz açın içine yarım paket margarin, ayçiçek yağı ve yaş mayayı alın ve karıştırın.Daha sonra üzerine irmik, kabartma tozu, hindistan cevizi,yumurtaları ( birinin beyazını iç malzemede kullanmak üzere ayırın.) limon kabuğu rendesi ve 1 bardak su ilave edip hamuru yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru ince açın. Diğer taraftan İç malzemesini hazırlayın. Bunun için; bir kapta yumurta beyazını, pudra şekerini ve toz fındığı karıştırın. Hazırlanan iç harcı açmış olduğumuz hamurun üzerine sıvayın. Daha sonra uzun kısmından başlayarak rulo yapın ve bu rulo yu yarım saat kadar dinlendirin. Bu sırada üzeri için kaymağı pişirin. Bunun için; tencereye süt ve irmiği alarak pişirin.
Hamur dinlenince 2 parmak aralıklarla kesin ve tepsiye dizin. Ortasına hazırlamış olduğunuz kaymaktan koyun. Üzerlerine birer fındık kondurarak önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişirin. Bu arada şerbetini hazırlayın. Tatlı pişince şerbette sıcak iken şerbetini verin. Şerbetini hemen çekecek lokum gibi bir tatlı...